• Alles over Tuinen
    Tuinaanleg en onderhoud
  • Interessante bedrijven
    Actief in de tuinsector
  • Tuinartikelen en toebehoren
    tuinstoelen, tafels, grasmaaiers ...

Gadero.be

Raadpleeg onze handige tips voor het zelf opbouwen of maken van een houten blokhut of tuinhuisje. Naast een bouwmaterialenlijst geven we graag advies over benodigde gereedschappen en bevestgingsmiddelen. We onderscheiden 2 type blokhutten. De kant en klare houten blokhutten, ook wel prefab tuinhuisjes genoemd, die u zelf in elkaar kunt zetten of een maatwerk blokhut gaan bouwen. Voor een blokhut op maat verwijzen we naar onze speciale blokhut configurator. Voor een maatwerk houten tuinhuis adviseren we onze blokhut configurator. Hierbij kunt u de vorm van uw berging met eventueel een luifel helemaal zelf bepalen. Ook waar u ramen en deuren wenst en het type dak bepaalt u zelf: plat, punt of lessenaarsdak. Let op, een blokhut op maat heeft wel een langere levertijd en een hogere prijs dan een prefab blokhut.  Binnen de kant en klare (prefab) blokhutten onderscheiden wij diverse soorten, maten en wanddiktes. Het meest gebruikelijk is een wanddikte van 28 mm. De 19 mm raden we af, dit is zeer dun,  daardoor kwetsbaar en de levensduur is relatief kort. Voor nog meer duurzaamheid adviseren we de 45 mm dikte. Binnen onze blokhut bouwpakketten kiezen veel mensen voor de variant van berging met overdekt terras gedeelte. Deze zijn zowel met plat als punt dak verkrijgbaar. Alle prefab blokhutten en bouwpakket tuinhuisjes vindt u op deze pagina. Heeft u haast? Kies dan de reeds geïmpregneerde tuinhuisjes. Deze zijn direct leverbaar en reeds voorzien van een behandeling. Wilt u een blokhut in een kleur verven? Dan raden we de grondverf spuitlaag aan.

Zelf een tuinhuis bouwen hoe doe je dat? Klik Hier.

Wilt u een tuinhuis bouwen, dan is het eerst en vooral noodzakelijk de plaats te voorzien van een goede fundering. De fundering van een tuinhuis is minimum 15 cm beton. De fundering heeft best dezelfde oppervlakte als het te plaatsen tuinhuis. Tuinhuizen plaatsen zonder fundering kan enkel voor de kleinere modellen, dan werkt u wel best met onderliggende betonplaten.  Zelf een tuinhuis of blokhut plaatsen kan niet iedereen, daarvoor moet u al heel wat van schrijnwerkerij afweten. Toch zijn er hobbyisten die zich wagen aan het tuinhuizen bouwen, maar voor de meesten is een zelfbouw tuinhuis zetten een betere optie. Bij Chalet Center kan u een bouwpakket tuinhuis kopen en zelf het tuinhuis plaatsen. Zo een tuinhuis bouwpakket wordt door Chalet Center gratis thuis geleverd. Het ‘doe het zelf tuinhuis’ omvat uiteraard alle houten onderdelen maar daarnaast ook alle afwerkingsbenodigdheden en alle beslag (aluminium profielen, scharnieren, sloten en klinken…) en een duidelijke handleiding. Tuinhuisjes op maat gemaakt, krijgen daarenboven nog een complete stuklijst mee. U hoeft dus geen doorwinterde doe-het-zelver te zijn om hiermee aan de slag te gaan, zelf een tuinhuisje plaatsen is op die manier vrij eenvoudig. Wilt u meer weten over een tuinhuis bouwen, kom dan gerust eens langs in één van onze filialen. U kan ook steeds een kijkje nemen op onze website.

homify.nl

Wij houden van alle projecten die jezelf met je handen kunt maken. Of het nou kleine DIY projecten zijn of grotere klussen als het bouwen van een tuinhuis. Het leuke van het bouwen van je eigen buitenruimte is dat je snel resultaat ziet en iedereen de klus kan klaren. Een goede planning is daarbij onontbeerlijk. Ga voordat je met het bouwen van je tuinhuis aan de slag gaat na of je een bouwvergunning nodig hebt. De regels verschillen per gemeente. Vraag dit dus eerst na bij de gemeente waar je woont. Zodra dat gebeurd is moet je beslissen hoe groot je je tuinhuis wilt hebben en wat de ideale plek is. Bedenk wat je wilt opslaan in je tuinhuis. Als je alleen gereedschap wilt opbergen is volstaat een klein tuinhuis. Wil je er echter een hobby als schilderen of houtbewerken gaan uitoefenen dan is een tuinhuis van enige omvang handig.  In dit Ideabook geven we je een aantal handige tips die je helpen om zelf een tuinhuis te bouwen. Heb je vragen dan kun je altijd een van onze professionals raadplegen

Plaatsen tuinhuizen
e zomer komt er weer aan. Als je over een tuin beschikt, liggen er wellicht heerlijke momenten in het vooruitzicht. Bovendien zorgt het mooie weer ervoor dat je eindelijk werk kunt maken van dat tuinhuis om je spullen in op te bergen. De beste omstandigheden voor de opbouw zijn immers droog en windstil weer. Alleen: een tuinhuis bouwen, hoe pak je dat aan? We overlopen samen de stappen. Een tuinhuis bouwen: heb je een vergunning nodig? Sinds december 2010 heb je in België voor de meeste kleine constructies, zoals een tuinhuis, geen bouwvergunning meer nodig. De precieze voorwaarden verschillen wel in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Over het algemeen moet je in Vlaanderen onder de 40 m² blijven, terwijl je in Brussel slechts 9 m² ter beschikking krijgt. Als je geen vergunning moet aanvragen, heb je ook geen meldingsplicht. Toch is het altijd een goed idee om de plaatsing van een tuinhuis te melden bij je gemeente om geschillen te voorkomen.

Tuinhuis laten bouwen Balen Slaets Jozef.
Bij Slaets Jozef bvba wordt niet gesproken over houten tuinhuizen van standaardafmetingen. Als u een tuinhuis wil laten bouwen in Ham en omgeving, dan wordt dit gerealiseerd binnen de beschikbare ruimte. Op die manier kunnen de beste resultaten worden afgeleverd. Ontwerp/constructie. Een houten tuinhuis kan een praktisch en sfeervol element vormen in uw tuin. Slaets Jozef bvba is een ervaren tuinhuisbouwer waarbij intern wordt gezorgd voor het ontwerp en de constructie. Dit garandeert dat u over een uniek tuinhuis beschikt dat 100% binnen uw tuin past. Diverse houtsoorten .  Zowel voor vrijstaande als aanbouwconstructies biedt Slaets Jozef bvba tuinhuizen in hout aan.

Landelijke bijgebouwen Woodstar Houten tuinhuizen Woodstar:
Met een Engels schuurtje dompelt u uw tuin onder in een instant countrysfeer. Het authentieke vakmanschap van Woodstar vertaalt zich in stevige constructies met een ongeëvenaarde feeling voor landelijk design. Ontdek hieronder ons aanbod aan Engelse schuren. Heeft u liever een klassiek of modern tuinhuisje? Woodstar geeft u advies !

Het is niet moeilijk! Zelf je tuinhuis bouwen in 6 eenvoudige stappen.

Wij houden van alle projecten die jezelf met je handen kunt maken. Of het nou kleine DIY projecten zijn of grotere klussen als het bouwen van een tuinhuis. Het leuke van het bouwen van je eigen buitenruimte is dat je snel resultaat ziet en iedereen de klus kan klaren. Een goede planning is daarbij onontbeerlijk. Ga voordat je met het bouwen van je tuinhuis aan de slag gaat na of je een bouwvergunning nodig hebt. De regels verschillen per gemeente. Vraag dit dus eerst na bij de gemeente waar je woont. Zodra dat gebeurd is moet je beslissen hoe groot je je tuinhuis wilt hebben en wat de ideale plek is. Bedenk wat je wilt opslaan in je tuinhuis. Als je alleen gereedschap wilt opbergen is volstaat een klein tuinhuis. Wil je er echter een hobby als schilderen of houtbewerken gaan uitoefenen dan is een tuinhuis van enige omvang handig.

In dit Ideabook geven we je een aantal handige tips die je helpen om zelf een tuinhuis te bouwen. Heb je vragen dan kun je altijd een van onze professionals raadplegen

Blokhut Wikipedia.
De massieve wanden bieden een vrij goede warmte-isolatie, al voldoet deze niet aan de moderne Europese normen voor energiezuinig bouwen. 1 De wanden van een blokhut worden door een overstekend dak en een stenen fundament droog gehouden, waardoor het hout niet rot en niet door insecten wordt aangevreten.


VERANDABOUWER

Ontdek hier de getuigenis van een tevreden klant te Mariakerke ✓Grote diversiteit qua stijlen en smaken ✓Uitstekend vakmanschap ✓Uitstekende kwaliteit.

RAMEN EN DEUREN SPECIALIST

Ramen en deuren laten vervangen? Dan zit je goed bij Geco. We hebben jarenlange ervaring en we staan steeds garant voor een perfect esthetische afwerking. Bij het plaatsen van nieuwe houten ramen en deuren hechten we veel waarde aan het behouden van de authentieke stijl van uw woning.